Tret de sortida al Carnaval 2015 de Tarragona

La presentació de la Bóta i del Ninot i la Ninota engeguen una setmana plena d’actes i festa

Per . Actualitzat el

Tot i que les activitats de Carnaval van començar ahir amb l’exposició fotogràfica “Carnaval 2015, retrospectiva 2014” amb imatges de l’any passat, aquest matí ha tingut lloc un dels actes més tradicionals d’aquests dies, el Bastiment de la Bóta i la presentació del Ninot i la Ninota. L’acte ha estat presidit per la Tinent Alcalde de Festes, Begoña Floria, però, també, l’han acompanyat els Sèquits del Rei Carnestoltes i de la Reina Concubina, juntament amb les comparses Nou Ritme i Amics de la Part Alta.

Un any més, els encarregats de dissenyar i crear aquests elements festius han sigut els membres de l’Associació per a la Conservació de figures Festives. Pere Estadella ha explicat que la Bóta mostra la repressió de la llibertat d’expressió que vivim avui en dia a través de llibres engabiats al voltant de la Bóta. La part més festiva han sigut els Ninots que mostren una clara cara de felicitat, ja que, aquest any, sortiran pels carrers més emblemàtics de Tarragona dijous a la nit i estaran acompanyats de la Colla de la Bóta i de la Xaranga Tocabemoll.

Demà dimecres 11 de febrer a partir de les 19h, el Carnestoltes XXXIV i la Concubina XXI faran la seva entrada a la ciutat per esdevenir els protagonistes del Carnaval 2015 i ho faran des del Teatre Tarragona, acompanyats dels penons i estendards corresponents. Des d’allí i passant per la Rambla Nova, Sant Agustí i Portalet, arribaran a la Plaça de la Font on els estarà esperant l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, qui els rebrà i els lliurarà la vara de comandament de la ciutat. A continuació es farà l’esperat Sermó del Carnestoltes i la Concubina. Seguidament es farà el Tomb del Rei Carnestoltes i la Concubina per les diferents seus socials.

 L’endemà, Dijous Gras, ja sota el regnat dels Reis del Carnaval 2015, durant tot el dia es podrà fer un tast de la popular botifarra d’ou al Mercat Central i de Coca de llardons a la Rambla Nova; entre altres actes destacats. Així mateix, dijous a partir de les 19.30h engegarà la celebració dels 30 anys de la Colla La Bóta amb la Plantada i passejada dels Ninots que faran un fi de festa ben sonat a la Sala El Cau.

Més informació: www.carnaval.tarragona.cat