S’instal·laran sensors per controlar l’accés de vehicles a la Part Alta

L’Empresa Municipal d’Aparcaments i la URV signen un acord per reduir el trànsit del centre històric de la ciutat

Per . Actualitzat el

Dins del marc del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUST), s’ha fet un pas més per aconseguir la regulació i disminució del pas de vehicles a la Part Alta de Tarragona. El nou projecte contempla la instal·lació de sensors a les entrades i sortides del barri per aconseguir un recull de dades reals i immediates sobre el moviment i evolució d’automòbils. La URV ha creat un grup de recerca per desenvolupar, durant els pròxims mesos, el nou software de control. El sistema tindrà un cost baix i no suposarà un gran impacte visual del paisatge arquitectònic de la Part Alta. Begoña Floria, tinent d’alcalde de Mobilitat, assegura que aquest nou acord, és un pas més per alliberar de trànsit el centre històric “fent-lo un espai de referència i preeminent a la ciutat tant pel turista que ens visita com pel ciutadà que ha de poder-hi conviure”.

Des del juliol del 2010, han sigut moltes les regulacions del trànsit a la Part Alta: la implantació de la targeta de circulació, la col·locació de diferents pilones d’accés o les restriccions de circulació han aconseguit reduir, en quatre anys, de 6.000 a 2.465 vehicles el trànsit del barri.