L’Hospital de Santa Tecla acull el curs d’artroscòpia d’espatlla

Per . Actualitzat el

 

L’Hospital de Santa Tecla ha acollit una nova edició, la cinquena, del Curs d’Artroscòpia d’Espatlla, una especialitat que cada any incorpora noves variants tècniques, nous implants i indicacions quirúrgiques que els professionals han de conèixer. Segons el doctor José Mora, president de la Sociedad Española de Cirugía de Hombro y Codo (SECHC), «les lesions d’espatlla es poden dividir en dos grans grups: les lesions tendinoses del manegot del rotador, que afecten persones entre 60 i 65 anys, i les lesions d’inestabilitat, que solen afectar persones joves d’entre 18 i 25 anys. Les que més ens preocupen actualment són les primeres, ja que la seva reparació depèn de la biologia i l’estructura del tendó, ja que són lesions produïdes per una degeneració tendinosa. Les lesions de la inestabilitat, en canvi són més solucionables: es produeixen en persones joves i el que es necessita és estabilitzar els lligaments.

En aquestes jornades, que han tingut lloc el 5 i 6 de febrer, els assistents han pogut copsar, entre altres, dues vessants en l’abordatge de les lesions de manegot: d’una banda la tècnica i els materials de sutura que s’utilitzen habitualment i, d’una altra, la vessant biològica amb el desenvolupament de materials i elements estructurals que afavoreixin la regeneració del tendó. «Aquesta és la línia d’investigació que s’està seguint en els darrers anys», tal com explica el doctor Mora.

Els professionals valoren molt positivament aquestes jornades, ja que permeten assistir a pràctiques sobre tècniques quirúrgiques i a ponències molt interessants on es tracten tots els temes i novetats relacionats amb aquesta especialitat. Segons el doctor Mora, la conversa entre companys sempre és molt enriquidora i ajuda a desenvolupar la nostra professió».

El president de la SECHC assegura que amb els professionals que hi ha a Tarragona la tècnica d’artroscòpia d’espatlla està perfectament consolidada. No cal oblidar que dos especialistes d’aquí han format part de la junta directiva la SECHC, fet que indica que les seves fites han estat importants i els seus companys així ho reconeixen.»

El curs, dirigit pel doctor Joan T. Gebellí, es va desenvolupar durant dos dies i va mostrar els avenços relacionats amb la patologia d’espatlla, amb una jornada teòrica i pràctica de l’ecografia d’espatlla, cirurgies en directe, comunicacions i pràctiques amb simuladors quirúrgics.