Es presenta d’Arrel, la nova organització ecologista revolucionària del Camp de Tarragona

L’entitat es va donar a conèixer amb una ‘performance’ a la plaça de la Font

Per . Actualitzat el

Prop d’un centenar de persones, que ahir feien el vermut a les terrasses de la plaça de la Font de Tarragona, van ser testimonis de l’acció de presentació d’Arrel, la nova organització definida com a ecologista i revolucionària per l’alliberament animal i de la Terra.

La presentació va consistir en una performance on, per una banda, uns especuladors consumien frenèticament ciment en pols esnifat, injectat, fumat, en comprimits orals i supositoris. De l’altra, un grup de porcs despatxaven una carnisseria en la que es venien peces de carn humana mutilada.

La seva portaveu, Laia Mateu, explica que l’organització sorgeix de la necessitat que s’identifica al Camp de Tarragona en relació a les mancances que existeixen dins els moviments socials anticapitalistes, sobre la teoria i la pràctica ecologista que hauria d’acompanyar les diferents lluites pels alliberaments que es donen al territori.

«Sorprèn que en un territori tan enverinat ecològicament com és el Camp de Tarragona, no es vertebri una resposta des de l’esquerra anticapitalista a les agressions al medi ambient per part de grans corporacions que s’abanderen rere la creació de llocs de treball. Parlem de petroquímiques, nuclears, projectes de construcció faraònics, turisme basat en la urbanització de la costa… Tampoc podem estar parlant d’alliberament mentre seguim contribuint a l’explotació de les demés espècies animals, ja sigui per alimentació, vestimenta, entreteniment o experimentació», va concloure.