Tarragona instaurarà un nou programa d’assistència de malalties avançades

La Fundació Vilaniu serà l’encarregada de gestionar el Programa per a l’Atenció Integral amb Malalties Avançades

Per . Actualitzat el

A través de la fundació es gestionarà l’assistència d’aquest servei als centres Pius Hospital de Valls, l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona i l’Hospital Sociosanitari Francolí, a part també hi haurà dos equips de suport domiciliari. Aquest programa vol reforçar l’atenció en els aspectes psicosocials de les persones amb malalties avançades, per tant, rebre suport emocional, social i espiritual, l’acompanyament de voluntaris o el suport de professionals en cures pal·liatives.

L’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades actua arreu del territori espanyol i, des de 2009, ha atès a més de 162.000 pacients. La majoria de persones que n¡han format part noten un alleujament dels seus símptomes gràcies a la millora de l’estat d’ànim.