Torna el Cicle de Conferències de Muntanya

Començarà el 12 de febrer i se celebrarà un any més a l’Auditori de la Diputació

Per . Actualitzat el

Sota el títol “Alpinisme, la gestió de l’excel·lència”, el pròxim dijous 12 de febrer, s’inaugurarà el nou Cicle de Conferències de Muntanya a l’Auditori Diputació (al carrer de Pere Martell, 2).

Les conferències que oferiran reconeguts professionals del món de l’alpinisme es duran a terme els dijous 12, 19 i 26 de febrer i el 5 de març a les 19:30 hores. L’entrada és lliure amb invitació i aforament limitat. Les invitacions es podran recollir a l’Auditori Diputació a partir de les 19 hores el mateix dia de la conferència.

La conferència inaugural, “Caminant cap a la novena dimensió” anirà a càrrec de l’escaladora Mar Álvarez, la cinquena dona a tot el món que ha superat el grau 9a en la modalitat d’escalada esportiva en roca. La segona conferència “Sobreviure fent vuit mils. La tragèdia del 2008 al K2” se celebrarà el 19 de febrer a càrrec de l’alpinista basc Alberto Zerain, l’únic muntanyenc que, amb una ascensió meteòrica va aconseguir trepitjar en solitari el cim del K2.

A continuació, el dia 26 de febrer l’alpinista Jordi Pons oferirà al públic la xerrada “Vivències, tirant de la memòria”, que inclourà un repàs a les ascensions més importants que s’han dut a terme des dels anys 60, i que han suposat un punt d’inflexió en la història de l’alpinisme. Finalment, el dia 5 de març l’alpinista Òscar Cadiach posarà el punt i final al cicle amb la conferència “El Broad Peak d’Òscar Cadiach”, amb la qual repassarà la seva trajectòria històrica en el repte de la conquesta de la dotzena muntanya més alta de la terra i quarta més alta del Paquistà, en el marc del projecte dels 14+1×8.000.