Protecció Civil manté el pla Neucat en Prealerta pel risc de noves nevades

Les previsions indiquen que en els pròxims dies de matinada podria nevar de nou a cotes baixes del litoral de Tarragona

Per . Actualitzat el

Protecció Civil de la Generalitat ha donat per finalitzada la fase d’alerta el pla Neucat un cop han passat les nevades que van començar el passat dimarts 3 de febrer i s’han normalitzat les principals incidències que van provocar, especialment durant el matí del dia d’ahir. Tot i això, Protecció Civil manté el pla Neucat en Prealerta per les previsions de noves nevades durant els pròxims dies de matinada a cotes baixes localment al litoral de Barcelona i Tarragona.

Segons  el Servei Meteorològic de Catalunya, per aquesta propera matinada es preveu un nou episodi de nevades que pot afectar al litoral de Barcelona i per la matinada de divendres a dissabte al litoral tant de Barcelona com de Tarragona. Les precipitacions seran aïllades i en forma de ruixat d’intensitat feble. La cota de neu voltarà els 400 metres, tot i que puntualment pot baixar fins els 200 metres.

Mobilitat
El Servei Català de Trànsit (SCT) continua demanant precaució en la conducció davant les plaques de gel que hi poden haver a les carreteres on ahir va nevar arran de les baixes temperatures i també alerta de possibles congestes que poden afectar la circulació per la neu acumulada als laterals de les vies i el vent intens. En aquests moments, es registren aquestes afectacions a la xarxa viària de Tarragona:

C-14: plaques de gel/neu a la calçada entre Passanant i Ciutadilla
T-704:  obligatori cadenes a Prades
T-701: plaques de gel/neu a la calçada entre Prades i Cornudella de Montsant
T-333: obligatori cadenes a Prat del Comte
TV-7021: obligatori cadenes entre la Morera de  Montsant i Cornudella de Montsant
T-233: plaques de gel/neu a la calçada al Sarral (precaució camions)
T-224: plaques de gel/neu a la calçada a Llorac
T-221: plaques de gel/neu a la calçada a Santa Coloma de Queralt (precaució camions)
TV-7041: plaques de gel/neu a la calçada entre Alcover i Prades