L’ICIQ rep dos prestigiosos ajuts europeus a la investigació

L’Institut Català d’Investigació Química de Tarragona ja ha rebut un total de set d’aquestes ajudes

Per . Actualitzat el

L’European Research Council (ERC) ha concedit dos ajuts Proof of Concept (PoC) a investigadors de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) en la seva convocatòria de 2014.

Un d’aquests ajuts és per al projecte encapçalat pel professor Emilio Palomares, que té com a objectiu desenvolupar un dispositiu no invasiu per a la detecció  ràpida de fibrosi quística en humans. L’altre serà per al projecte del professor José Ramón Galán-Mascarós, que pretén estudiar la viabilitat tècnica i econòmica d’una nova tecnologia per electrolitzar l’aigua basada en catalitzadors econòmics de tipus blau de Prússia, posant l’accent en l’eficiència, el cost i la simplicitat de l’operació.

Els ajuts Proof of Concept, amb una dotació de fins a 150.000 euros, tenen com a objectiu ajudar els beneficiaris a salvar la bretxa entre la seva recerca i les primeres fases de la comercialització d’una innovació. En aquest cas tots dos investigadors havien obtingut prèviament una ajuda ERC Starting Grant, concebudes perquè investigadors joves puguin establir o consolidar un equip d’investigació i desenvolupar una carrera professional independent.

L’ICIQ ha rebut  set ajudes ERC  fins al moment: dos ERC Advanced Grants i cinc ERC Starting Grant, que avalen la seva investigació interdisciplinària i pionera que s’endinsa en camps de recerca emergents i innovadors.