Andreu Suriol relleva Albert Abelló a la presidència de la Cambra

El fins ara vicepresident segons de la patronal tarragonina ha estat al capdavant del Col·legi de Farmacèutics

Per . Actualitzat el

El ple de la Cambra de Tarragona ha escollit, per unanimitat, a Andreu Suriol com a nou president de la corporació tarragonina. Suriol, que ha estat proposat pel Comitè Executiu, relleva Albert Abelló, que el passat 26 de gener va presentar la seva renúncia al càrrec per tal d’acceptar noves responsabilitats a l’àmbit de la política municipal. En el seu adèu a la presidència de l’ens Abelló ha refermat que «lla Cambra de Tarragona queda en bones mans».

Andreu Suriol Ribé va accedir al Ple de la Cambra de Tarragona l’any 2002 i des del 2006 n’era el vicepresident segon.

Nascut a l’Arboç és Llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Barcelona, Diplomat en Òptica Oftàlmica i Acústica Audiomètrica i titular d’una oficina de farmàcia a l’Arboç. Ha estat Inspector Farmacèutic Municipal i ha tingut destacats càrrecs de representació dins aquest col·lectiu com ara president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona; fundador i president de l’Associació de Farmacèutics Empresaris de Tarragona; fundador i president de la Federació Catalana d’Associacions de Farmacèutics Empresaris; Vocal del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona en el Consell Català de Col·legis Oficials de Farmacèutics i Vocal autonòmic del Consell Català al Pleno del Consejo General de Colegios Oficiales de Farmacéuticos de España.

Ha estat distingit amb la Medalla Josep Trueta 2010 al mèrit sanitari; Col·legiat d’honor del Colegio Oficial de farmacéuticos de Madrid el 2012 i Medalla del Consejo General de Colegios Oficiales de Farmacéuticos el 2012.

Suriol ha destacat la feina feta durant aquests anys pel seu antecessor en matèria d’internacionalització i en l’adaptació de la Cambra a la nova normativa. A més ha remarcat que la seva intenció és seguir amb les directrius marcades pel seu antecessor durant aquests anys.

Suriol és el primer president de l’ens cameral originari del Baix Penedès, fet que considera «tot un honor». Pel que fa a les eleccions a la presidència de les cambres, Suriol no ha descartat presentar-se tot i que ha deixat clar que la seva intenció és donar pas «a gent amb idees noves».

Abelló, vuit anys i mig de presidència

Albert Abelló va accedir a la presidència de la Cambra de Tarragona el 26 de juny de 2006, essent reelegit l’any 2010. En aquests darrers vuit anys i mig, sota la seva presidència, la Cambra de Tarragona ha assolit tres destacats objectius:

– El compromís i lideratge en la demanda davant les administracions de les infraestructures justes pel territori.

– La internacionalització, que ha fet que la Cambra de Tarragona, gràcies a la seva experiència i professionalitat, sigui el principal interlocutor per a totes aquelles empreses de l’Estat espanyol que busquen establir-se i fer negocis a Àfrica. Des de 2006 s’han acompanyat als exportadors a 38 països del continent africà i s’han organitzat més de 70 missions empresarials arreu del món.

– L’apropament a les empreses, a les que s’ha escoltat, recolzat i ajudat. Uns objectius que s’han materialitzat fent encara més útil la Cambra i, alhora, fomentant l’emprenedoria i la formació. I impulsant reeixides promocions a peu de carrer que han tingut una excel·lent resposta i acceptació de la societat, a més d’un indiscutible retorn econòmic, la qual cosa ha contribuït a projectar en positiu la imatge de la nostra ciutat i del territori.

El relleu de Suriol ha suposat també l’elecció de Josep Font, com a vicepresident segon; Xavier Garcia Riera, com a vicepresident tercer i de Lluís Colet, com a nou integrant del Comitè Executiu.