Tarragona es desperta coberta de neu

El temporal de fred i nevades ha arribat durant la matinada i les primeres hores del dia

Per . Actualitzat el

Molts indrets i poblacions del Tarragonès i del Baix Penedès s’han llevat aquest matí enfarinats. Durant els darreres dies, les previsions ja apuntaven que, a partir de dimarts al vespre, les temperatures baixarien considerablement i hi hauria un alt risc de nevades a cotes baixes.

 

Comarruga. FOTO: Cedida

Comarruga. FOTO: Cedida

 

Ahir a la nit, la cota de neu se situava al voltant dels 300 metres. Per avui, es preveu que baixi fins al nivell del mar a partir del migdia, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya. Per aquest motiu, ahir al vespre, la Generalitat va activar l’alerta del Pla especial d’emergència per nevades Neucat a tot el litoral i prelitoral català. El mal temps també es pot presentar en forma de ruixats o calabruix -una barreja de neu i pluja-.

 

neu-3

Vilafranca del Penedès. FOTO: Cedida

Les precipitacions i nevades han afectat al trànsit i a les carreteres de diferents punts del terriotri català. La formació de gel al tram de l’AP-7 entre Vendrell i Martorell ha obligat als Mossos a tallar de manera preventiva la circulació. Protecció Civil aconsella sortir amb temps de casa per si hi ha la necessitat de netejar les carreteres i seguir els consells del Servei Català de Trànsit. També, recomanen als ciutadans només fer les activitats indispensables a l’aire lliure.