Les Moles ofereix el sensacional i memorable menú degustació Va-de-Bar

Per . Actualitzat el

Situat als afores de la població d’Ulldecona, a 2 km per la carretera de la Sénia, el restaurant Les Moles ocupa un antic magatzem del que va ser fa anys una pedrera on es feien rodes de molí. Disposa d’un ampli aparcament i l’hort ecològic, situat a l’entrada de l’establiment, on cultiven les verdures i hortalisses, quasi tocant a la terrassa, fet que predisposa el comensal a gaudir d’una gastronomia arrelada al territori i elaborada amb els seus productes propis.

Des de 1992, Jeroni Castell és el xef propietari, amb la seva esposa, Carmen Sauch, que dirigeix el servei d’aquest restaurant, que ofereix plats diferents dels tradicionals d’aquesta comarca.

Aquí trobem una cuina, en definitiva, moderna i d’autor, sorprenent i delicada, on predomina la qualitat sobre la quantitat, molt ben elaborada. El pa es prepara al mateix restaurant diàriament i s’ofereix de 5 classes, tots ells deliciosos. La carta canvia per temporades i organitza anualment unes interessants jornades gastronòmiques.
El menjador és elegant i té una decoració rústica, amb taules àmplies i ben separades. El dirigeix Carmen Sauch, que també té cura del celler on hi ha unes 200 referències de vins i caves. Presenten vins de collita pròpia i tenen bótes per elaborar vins de criança.

Sens dubte Les Moles és un dels millors restaurants de les comarques del sud de Tarragona i des del 2014 disposa d’1 estrella Michelin.

El més recomanable per gaudir a fons de la saviesa i creativitat culinària d’en Jeroni és optar pel menú degustació, que sol ser temàtic i que es desenvolupa anualment. El pròxim 27 de febrer es presentarà el nou menú degustació del 2015. Fins aleshores encara podem gaudir del de 2014 que porta per nom de Va-de-Bar, en record i homenatge als bars tradicionals de les nostres contrades, amb un total de 21 serveis.

Comença amb les tapes: unes olives; bosseta de cotna de porc (la bossa també es menja); xips de gambes (fetes amb la closca)… i després ens menjarem les gambes!!!; bunyols d’abadejo (bacallà); ensaladilla russa; un vermut; llauna d’anxoves; canyuts amb una cervesa.

Continuen les racions: ostra i caviar (ostra del Delta i caviar de pastanaga); gambes en amanida, verdures i tomàquets; moll de roca cuit a baixa temperatura amb puré de citronella i un brou d’algues; ous en botifarres (ou d’ànec criat al Delta de l’Ebre amb botifarra d’arròs); llenties (foie amb figues, fruits secs i vi dolç); corder (caneló de corder a baixa temperatura, amb tocs de romer).

I, finalment, per postre: Calipo; cafè del temps; xupito de licor d’arròs del Delta. I, com a petit fours, cacaus, pipes i quicos.
Maridat amb vins, un menú sensacional i memorable que no deixa ningú indiferent.

El restaurant ofereix també uns menús diaris per 17/30,90€ a més del menú degustació, 64/72 euros. El vi de la casa és Les Moles, Criança (D.O. Terra Alta), 16€.