Incidències causades per la neu a la xarxa viària local

Ha distribuït 5 equips llevaneu, cadascun dels quals inclouen 1 camió amb fulla llevaneu i espargidora de sal, 1 vehicle pilot i 1 camió nodrissa per transformar la sal fundent

Per . Actualitzat el

La Diputació de Tarragona treballa per poder resoldre al més aviat possible les incidències causades per la neu a diferents punts de la xarxa viària que gestiona al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. La institució ha desplegat, a través del Servei d’Atenció al Territori, tots els seus mitjans materials i personals per pal·liar els efectes de la nevada que està afectant nombrosos municipis i, d’aquesta manera, minimitzar l’afectació sobre els ciutadans.

Durant la matinada del dimecres dia 4 de febrer, s’ha produït una nevada que ha afectat les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Baix Ebre, el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Els treballs de neteja de la xarxa viària s’han iniciat el mateix dia 4 a les 6:00 de la matinada, amb 5 equips llevaneu amb espargidora de sal. Cada equip llevaneu està format per 1 camió amb fulla llevaneu i espargidora de sal, 1 vehicle pilot i 1 camió nodrissa per transformar la sal fundent.

La sal fundent (clorur potàssic) està emmagatzemada i transportada pel camió nodrissa amb sacs de 500 kg. La Diputació de Tarragona té emmagatzemades 300 tn de sal fundent distribuïdes als magatzems de les 3 brigades de conservació, a Reus, Valls i Tortosa.

Les 5 màquines llevaneu estan treballant amb la següent distribució: 2 a les comarques del nord, 1 a les comarques del centre i 2 a les comarques del sud.

L’equip de viabilitat hivernal de la Diputació està coordinat amb la resta d’organismes de carreteres a través de la Comissió de Coordinació del CECAT (Centre d’Emergència de Catalunya), ubicat a la carretera de Tarragona a Reus, que pot decidir on han d’actuar les màquines llevaneu amb independència de la titularitat de la carretera.

IMG-20150204-WA0007