El 24 de maig votaré…

Per . Actualitzat el

La persecució contra Podemos i els seus líders és impressionant. Per una banda es pot entendre que allò que Pablo Iglesias denomina la «casta» faci mans i mànigues per dificultar el partit del vot indignat a la taula del poder. La seva manera de fer política xoca i posa en dubte l’establishment existent. Mentre els partits tradicionals es posen, pràcticament, d’acord per «liquidar» Pablo Iglesias&Cia., un important nombre de ciutadans omplen els carrers reclamant un canvi en la manera de fer i d’estar en la política. En general m’identifico amb les línies mestres de Podemos. No sé si és perquè estic indignat o perquè considero necessària una fractura en el sistema polític que, al llarg dels anys, s’ha anat distanciant del poble. És obvi que hi ha detalls demagògics del discurs de Pablo Iglesias que em provoquen incertesa. Les seves promeses són de difícil compliment i desconec si la seva inexperiència política permetrà canvis rellevants per a una societat fatigada d’una casta que només baixa del seu pedestal cada quatre anys. El contingut del programa de Podemos no interferirà, substancialment, en la meva decisió electoral. Algú recorda el programa de Mariano Rajoy, actual president del govern espanyol? A banda de no complir les promeses ha fet exactament el contrari d’allò que havia plasmat en el seu programa electoral. Doncs, de què tenim por? Per què ens atemoreix Podemos? És cert que ha anat perfilant i polint els seus «discursos» segons el públic que l’aplaudeix. CiU, PP, ERC i PSC també perfeccionen la seva posada en escena per recuperar la confiança perduda. Però, la diferència és que Podemos no té passat i la «casta», sí. Els candidats faran de tot per revolucionar la campanya i fer-se notar. Assistirem a una campanya cibernètica. Les xarxes tindran molt de pes a l’hora de transmetre el missatge.

Abans del 24 de maig tindrem l’oportunitat de llegir programes que, en definitiva, podran quedar en paper mullat. En les pròximes eleccions tindré en compte les persones i intentaré oblidar-me de les sigles. Alguns dels candidats intentaran fer exactament el mateix.