Aliança sanitària

Per . Actualitzat el

La coordinació dels dos hospitals de Tarragona, el Joan XXIII i el Santa Tecla, comença a donar resultats quan tot just fa mig any que els responsables de la Regió Sanitària de Tarragona van presentar oficialment el projecte Tgn Salut Aliança Estratègica. Des de fa mesos els professionals d’ambdós centres, especialistes en diferents disciplines (traumatologia, pediatria, cirurgia general, rehabilitació, etc.), duen a terme reunions de treball que han de servir per detectar mancances i potencialitats del sistema, establir protocols d’actuació, equiparar praxis assistencials i contribuir a millorar el flux de la població dins dels recursos sanitaris existents  al territori. Tot a la recerca d’una major eficiència dels serveis assistencials i d’una millor atenció per al conjunt de la ciutadania.

Una de les unitats funcionals que ha fet més camí en aquests darrers mesos és la de pediatria. En poc més de sis mesos els equips de professionals de tots dos proveïdors de salut (ICS i Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla), coordinats pel doctor Ricardo Closa, cap del servei de pediatria de l’Hospital Universitari Joan XXIII, han estat capaços d’identificar les mancances existents en el sistema d’atenció pediàtrica a les comarques tarragonines i, el que és més important, d’elaborar i presentar un projecte concret amb tot allò que cal aplicar perquè la població infantil del territori disposi d’una atenció sanitària de primer nivell. Aquest pla d’atenció pediàtrica integral dissenyat pels professionals d’ambdós centres preveu, a grans trets, la creació d’una Unitat de Cures Intensives Pediàtrica a l’Hospital Joan XXIII i la implementació d’un sistema de transport pediàtric propi per al territori, que eviti haver de dependre de la disponibilitat de llits hospitalaris i d’ambulàncies procedents de Barcelona (cada any es deriven a hospitals barcelonins uns 400 infants de les nostres comarques).
El pla assistencial en pediatria, plantejat des de lògica i dissenyat en benefici de la població i dels mateixos professionals, convenç l’administració, que s’ha de posar ja a treballar perquè sigui una realitat l’any 2016.