S’incrementa més d’un 25% el reciclatge d’oli domèstic

Serveix per fer productes detergents i biodièsel

Per . Actualitzat el

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Frederic Adan, s’ha reunit amb el gerent d’Aceites y Grasas para Biodiesel, S.L., Jordi Pueyo, i ha visitat la planta industrial ubicada a Vila-seca.

El gerent d’aquesta empresa de tractament d’olis ha mostrat al president del Consell Comarcal les instal·lacions, que tracten els residus dels diferents tipus l’oli domèstic, el decanten i filtren, i posteriorment l’exporten en la seva major part perquè sigui convertit en biodièsel, apte per a la utilització en motors d’explosió.

El destí més important d’aquesta matèria primera és el port de Rotterdam des d’on es ven, ja refinat, al mercat alemany.

La sensibilitat dels ciutadans s’incrementa any rere any i la recollida selectiva d’oli domèstic creix a un ritme accelerat. Així, l’any passat, l’increment de la quantitat d’oli recollit als diferents punts del Tarragonès s’ha incrementat més d’un 25%, passant dels 11.540 litres el 2013 als 14.487 litres de l’any passat.

Aquest oli el recull la Fundació Onada, que dóna treball a un col·lectiu de persones amb determinades disminucions, i que el transformen en diferents productes detergents, i una altra part es passa a l’empresa AGB, que inicia el procés per a la seva conversió en biodièsel.

El programa de recollida i reciclatge dels olis domèstics té el suport de la Diputació de Tarragona, que facilita els embuts amb filtre, carcasses i contenidors perquè els usuaris el puguin recollir i dipositar adequadament en els punts previstos.