L’Ajuntament Salou aprova la construcció d’un hotel de 4 estrelles

La nova instal·lació hotelera ha forçat la modificació del pla POUM de la ciutat

Per . Actualitzat el

La zona de Cap Salou comptarà, d’aquí a uns mesos, d’un nou hotel de 4 estrelles superior de la cadena Golden Hotels i promogut per Prohoteles Salou SAU. Per donar llum verda al projecte, el consistori ha hagut d’augmentar el sostre hoteler i modificar els paràmetres urbanístics, l’alçada reguladora i el nombre de plantes per poder fer viable la inversió. La nova edificació és el primer hotel que es construeix a Salou en els últims deu anys. L’alcalde, Pere Granados, veu el projecte amb bons ulls, ja que “es tracta d’una gran notícia pel municipi tant pel que significa com a inversió dins la planta hotelera com pel fet que es generin un centenar de llocs de treball, molt necessaris en aquests moments”.

El solar tenia, l’any 2008, llicència per construir dos edificis residencials plurifamiliars, unes obres que es van aturar a causa de la crisi econòmica. El propietari va presentar a l’Ajuntament el projecte hoteler i, un cop consultat la Comissió Territorial d’Urbanisme de Tarragona, ha seguit endavant i ha aconseguit que es modifiqui el pla POUM. Aquests canvis signifiquen, més enllà dels recintes hoteleres, una millora del model turístic i aporten noves instal·lacions de qualitat que fomentaran el turisme del municipi.

Granados ha mencionat el projecte d’hotel al carrer Carles Buigues. Aquest recinte, pendent d’aprovació, també serà de 4 estrelles i comptarà amb 250 habitacions. L’alcalde considera aquestes noves construccions com un clar símptoma que “el turisme funciona bé” i és “el principal sector que genera economia al municipi”.

 

Altres canvis del Pla Urbanístic de Salou

L’Ajuntament sotmetrà a votació, durant el pròxim plenari, una altra modificació al pla POUM perquè s’ofereixi un aparcament per cada 10 places hoteleres. L’espai que quedi lliure es podrà destinar a altres activitats contemplades en el Pla Urbanístic de la ciutat. A més, es consultarà si el Càmping la Siesta podrà fer millores de les seves instal·lacions i els voltants del recinte. Uns canvis que també serien beneficiosos per la ciutat.