Es posa en marxa l’Operació Iglú davant la previsió de baixes temperatures

L’operatiu garanteix aixoplug a les persones sense sostre de la ciutat o bé mantes, si no volen ser allotjats

Per . Actualitzat el

Dimarts al vespre, davant la previsió de la forta baixada de temperatures, la Guàrdia Urbana, Serveis Socials, Protecció Civil de Tarragona i Creu Roja han posat en marxa el dispositiu conjunt Operació Iglú. La finalitat és oferir allotjament a les persones sense sostre de la ciutat. Els allotjaments es faran a les diferents pensions concertades i si algú no vol ser allotjat, se li facilitaran mantes.

L’Operació Iglú forma part del protocol d’actuació conjunt per Onada de Fred de les àrees de Serveis a la Persona i Seguretat Ciutadana, juntament amb Creu Roja i el dimarts ha entrat en fase d’emergència per la previsió de baixes temperatures.

Aquest dispositiu està format per un equip de deu persones, integrat pel cap de torn de la Guàrdia Urbana acompanyat d’una dotació, personal de Serveis Socials, membres de la Creu Roja i Protecció Civil amb dos vehicles.

Els allotjaments de les persones sense sostre es mantindran mentre les baixes temperatures puguin representar un perill greu per a la salut i la integritat física.

Recomanacions pel fred

Cal recordar que les prediccions meteorològiques apuntaven a una baixada considerable de les temperatures a partir de dimarts al vespre, que s’allargaria durant la resta de la setmana i que podria deixar precipitacions fins i tot en forma de neu en cotes molt baixes.

En tots els casos, des de Protecció Civil es fan una sèrie de recomanacions davant una eventual onada de fred com són mantenir-se informats de les previsions del temps i de les instruccions que donin les autoritats; evitar els canvis sobtats de temperatura, sobretot pel que fa als nens, a les persones grans i als qui pateixen alguna malaltia de tipus respiratori; adequar al fred l’activitat professional, esportiva i de lleure a l’exterior; evitar fer esforços físics intensos a l’exterior: es corre el perill de patir una lesió; no ingerir alcohol, ja que pot donar una falsa sensació de calor. Davant d’un avís de baixada extrema de les temperatures, si viviu en zones aïllades o fora dels nuclis urbans, mantingueu un rajolí d’aigua corrent a les aixetes per evitar que les canonades es congelin i protegiu amb draps la clau de pas de l’aigua.