La visita de Dalí a Tarragona, al Canal 33

Dijous s’emetrà el documental sobre l’arribada del pintor de l’Empordà a la capital tarragonina fa 40 anys

Per . Actualitzat el

 

El documental Dalí, emperador de l’acció produït per Juandesafinado Produccions, l’Aula de Cinema de la URV i TV3 ja té data d’emissió: el 5 de febrer a les 23.30 hores, dins el programa ‘El Documental’ del Canal 33.

Salvador Dalí va visitar la ciutat de Tarragona fa més de quatre dècades, el 17 d’agost de 1973. El geni empordanès va ser invitat pel consistori per celebrar el bimil·lenari de la ciutat. Una efemèride que ens permet endinsar-nos en un aspecte de l’obra de Dalí encara poc conegut: el Dalí performer, el Dalí vinculat a l’art més modern i efímer. Aquest fet local es converteix en universal gràcies a la figura de Dalí. Els creadors del film exploren i analitzen amb diversos materials aquest dia històric. Pel·lícules amateurs d’aquell dia, gravacions d’àudio, fotografies i sobretot la veu dels testimonis i experts que permeten conèixer millor l’artista i saber com es veia l’art més avantguardista en una capital de província sota el règim.
El documental està codirigit per Carles Pitarch i Maria Roig, i incorpora la BSO de Xavi de la Salud, les animacions de Jordi Llort Figuerola i la col·laboració de l’Aula de Cinema de la URV, amb José Carlos Suárez, Pedro Nogales i Teresa León.
Després de quatre anys de feina, finalment el documental serà emès per televisió després de la reeixida estrena el passat mes d’octubre al Teatre Tarragona. La projecció de l’esperat documental que porta Tarragona a la pantalla de la televisió autonòmica farà un recorregut per diversos festivals nacionals i internacionals.