Dimissió en bloc dels caps de parcs de Bombers Voluntaris del Camp de Tarragona

Dissabte presentaran oficialment la renúncia a la delegació del Govern a la demarcació

Per . Actualitzat el

L’aprovació del nou reglament que defineix les mateixes funcions i obligacions d’un bomber voluntari i d’un bomber professionals però sense les mateixes condicions laborals ha sigut la gota que ha fet vessar el got. Els caps dels Bombers voluntaris de la zona del Camp de Tarragona renunciaran a les seves funcions com a mesura de protesta.

El president de l’Associació de Bombers voluntaris de Catalunya, Josep Maria Alcalà, ha declarat que «és indignant el tracte que estem rebent. Les mancances de no disposar de la condició d’Agent de l’Autoritat, no disposar de cap cobertura sanitària en cas d’accident, de cap mútua on acudir si patim lesions, etc.». Alcalà xplica que la situació, a part de ser «un greuge important i desencisador», és també «una greu irresponsabilitat». El col·lectiu reclama una cobertura jurídica per les seves actuacions i la definició d’un model mixt que reconegui la seva funció.

Davant d’aquesta mesura, els parcs de Sarral, Santa Coloma de Queralt, Vila-rodona, Alcover, Cornudella de Montsant, Prades i Sant Jaume dels Domenys no estaran operatius, ja que no poden funcionar sense un comandament al càrrec. A més, els parcs professionals de Montblanc, Valls, Cambrils, Reus, Tarragona, Falset, el Vendrell i l’Hospitalet de l’Infant també donen suport a aquesta iniciativa, tot i que la seva direcció depèn del cap de parc funcionari i, per tant, podran seguir actius.