Els dos hospitals de la Xarxa Santa Tecla reben el reconeixement del Ministeri de Salut

L’hospital de Santa Tecla de Tarragona i l’Hospital del Vendrell, entre els centres amb millors pràctiques de l’Estat per les seves innovacions en l’àrea d’atenció al part

Per . Actualitzat el

Els dos hospitals de la Xarxa Santa Tecla, el Santa Tecla de Tarragona i l’Hospital del Vendrell, han entrat dins del darrer informe oficial de Bones Pràctiques en el Sistema Nacional de Salut elaborat pel Ministeri de Salut del govern central. Els dos centres han superat les avaluacions de diferents especialistes i tècnics del sector sanitari que en el darrer any han analitzat paràmetres i procediments mèdics aplicats a prop d’una vuitantena d’hospitals d’arreu de l’Estat. Un total de 71 projectes de centres d’arreu de l’Estat espanyol es van presentar per formar part de l’informe. D’aquests, 22 van ser preseleccionats per sotmetres a l’examen dels experts, val a dir que tots ells eren de Catalunya. Finalment, només 16 formen part del llistat definitiu de Bones Pràctiques en el Sistema Nacional de Salut. En el cas de l’Hospital del Vendrell, el centre i el seu equip han estat reconeguts per l’ús de diferents posicions corporals en la fase d’expulsió per a afavorir el part. Els professionals de l’Hospital Sant Pau i Santa Tecla, de la seva banda, per haver incorporat l’ús de l’analgèsic epidural en dosis baixes per tal d’ajudar al moviment de la mare durant el procés del part.

Aquest informe recull pràctiques innovadores o millores en la prestació de serveis assistencials que ofereixin els hospitals públics o concertats de totes les Comunitats Autònomes que integren l’Estat. Per poder formar-ne part, els centres han d’enviar un informe i resultats del procediment que vulguin presentar. El reconeixement pot ser dins de les àrees d’atenció al part i salut reproductiva, de càncer, de cardiopatia isquèmica, diabetis o malalties reumàtiques i musculoesquelètiques.