La unitat d’hemodinàmica obrirà les 24 h a partir del 16 de febrer

L’obertura es farà efectiva també a les demarcacions de Lleida i Girona i tindrà un cost de 2 milions d’euros en total

Per . Actualitzat el

 

El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Boi Ruiz, ha anunciat a Tarragona que la data definitiva d’obertura les 24 hores de la unitat d’hemodinàmica de l’hospital Joan XXIII serà el dia 16 de febrer. Així ho ha comunicat prèviament a tots els alcaldes dels municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre que tenen centre hospitalari. Paral·lelament la unitat es posarà en marxa també a les demarcacions de Lleida i de Girona.

El cost d’aquesta ampliació horària serà de 2 milions d’euros per a les tres demarcacions.

Segons Boi Ruiz, ni la mort d’una persona afectada per un infart durant el trasllat a Barcelona ni les mobilitzacions ciutadanes n’han precipitat l’obertura, sinó que el procés que s’ha seguit s’emmarca dins del Pla de salut 2011-2015 per a la regió sanitària Camp de Tarragona i ve marcat per l’augment progressiu del nombre d’infarts que s’ha anat detectant en els darrers anys.

D’altra banda Ruiz ha destacat que «l’hemodinàmica és una especialització mèdica i per garantir la perícia dels professionals que treballen en una unitat d’aquestes característiques han d’atendre una mitjana d’uns 200 pacients l’any. Seria com les hores de vol per als pilots», ha assegurat. D’aquesta manera es justifica que serveis com aquest estiguin concentrats, en aquest cas a Barcelona. Actualment entre Tarragona i les Terres de l’Ebre anualment es produeixen uns 70 o 80 trasllats l’any.

L’alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros ha mostrat la seva satisfacció per l’anunci d’obertura de la unitat i ha recordat que aquesta setmana el ple municipal ha mostrat la seva unanimitat a l’hora de reclamar-la. «Si hem de fer alguna queixa és que ha trigat massa», ha assegurat.

Ambdós representants polítics han insistit en la importància d’anar immediatament al centre sanitari més pròxim o trucar al 112 o al 061 en el cas de tenir el més mínim indici d’estar patint un infart, «ja que els minuts són vitals».

Una desena de persones s’han concentrat davant de la delegació del Govern per escridassar el conseller davant la presència d’un destacat nombre d’efectius policials.

 

Boi-ruiz1