Activa Mútua organitza jornades per conèixer la ‘Llei de mútues’

Advocats d’arreu d’Espanya assisteixen a xerrades per conèixer les novetats del nou marc legal

Per . Actualitzat el

 

Per tercer any consecutiu, Activa Mútua celebra unes jornades sobre Assessoria Jurídica durant dos dies a Reus. Aquest any, les diferents conferències giren al voltant de les modificacions del règim de les mútues dins de la reforma de Llei de la Seguretat Social.

Les jornades reuneixen a advocats, tant interns com externs, de l’empresa i a professionals del sector per poder definir les actuacions i els procediments a seguir amb els recents canvis legislatius, tal com comenta el director de Prestacions d’Activa Mútua, Ferran Pellisé, «era necessari homogeneïtzar els criteris sobre aquesta nova llei urgentment». A més, aquestes trobades tenen la finalitat de posar en contacte treballadors de diferents ciutats espanyoles i, així, aportar un «salari emocional molt important».

La modificació afecta l’organització troncal i les prestacions que ofereixen les mútues. En relació a aquest últim, els autònoms obtenen una rebaixa de les condicions pel cessament d’activitat. Pellisé apunta que, amb aquest canvi, «tindrà sentir que el treballador autònom cotitzi per aquesta prestació que, fins ara, no tenia gaire sentir». A més, les mútues podran fer un seguiment més exhaustiu dels casos de baixa i podran oferir proves complementàries si és necessari. Per tant, amb aquesta nova reforma «l’usuari o pacient en surt beneficiar».

Durant 48 hores, diferents ponents com el diputat Carlos Campuzano o el magistrat del Tribunal Suprem, José Manuel López García de la Serrana, entre d’altres, tractaran aspectes tècnics i pràctics en matèria de legislació laboral i de la Seguretat Social.