L’operació policial contra el frau fiscal a Tarragona es podria saldar amb 35 detinguts

L’organització es dedicaria a la compravenda de vehicles de gamma alta per defraudar la hisenda francesa

Per . Actualitzat el

Ja hi ha una vintena de detinguts arran de la macrooperació policial ordenada pel titular el titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Tarragona i realitzada pels Mossos d’Esquadra en col·laboració amb la Guàrdia Civil, l’Agència Tributària, la Policía Nacional de França i el Servei de Duanes francès.

A hores d’ara encara s’estan practicant registres domiciliaris a la ciutat de Tarragona i en altres indrets de la demarcació com el Vendrell, Torredembarra, Creixell i les Terres de l’Ebre, i el dispositiu es podria saldar amb la detenció de 35 integrants de l’organització, inclòs el seu màxim responsable. Tot i que la majoria de detencions es realitzaran a la província de Tarragona també se’n practicaran a Alacant, Màlaga, Madrid, Barcelona i Perpinyà (França).

A Tarragona s’ha centrat en el número 62 de la Rambla Nova d’on s’han extret nombroses caixes amb documentació.

Segons fonts policials afirmen que es tracta d’una organització criminal internacional de frau fiscal, centrada principalment a defraudar l’IVA a la Hisenda francesa mitjançant la compravenda de vehicles de gamma alta. Es calcula que el valor del frau ascendeix a uns 20 milions d’euros.

 

L'actuació policial està aixecant gran expectació entre els vianants.