‘Souls’ per a tothom al Museu d’Art Modern de Tarragona

La mostra de l’artista Enric Llevat, al MNAT, està adaptada per a tots els públics

Per . Actualitzat el

 

Una fusió de color que dóna vida a un univers oníric i a paisatges abstractes que recorden el fons marí o la immensitat de l’univers. Això és Souls, la darrera mostra de l’artista de Castellvell del Camp, Enric Llevat, que es pot veure actualment al Museu d’Art Modern de Tarragona. Però, més enllà de les interpretacions artístiques de l’obra pictòrica i escultòrica, la mostra esdevé un pas més en la concepció de l’art com un patrimoni de tots i que ha de ser accessible a qualsevol persona.

La mostra, comissariada per Eva Jové, forma part d’un projecte iniciat l’any 2012, en col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona, en el qual l’artista vol acostar l’art als invidents i al públic en general, un objectiu que l’ha dut a explorar noves tècniques i formats que han enriquit la seva pròpia creativitat.

El resultat és un conjunt de peces artístiques, algunes de les quals estan adaptades per tal que també en puguin gaudir les persones amb ceguesa. En aquest sentit, l’exposició presenta creacions en relleu que es poden tocar, a part de la seva lectura en braille.

La mostra inclou un audiovisual amb audiodescripció que explica el seu procés de treball. Aquest mateix audiovisual també es pot veure amb subtitulació i llengua de signes en català, castellà i anglès.

Recentment, un grup d’afiliats de l’ONCE ha visitat l’exposició i ha pogut accedir a l’obra de Llevat mitjançant les explicacions del mateix artista sobre el seu procés creatiu (a la imatge).

Enric Llevat ha exposat la seva obra i instal·lacions artístiques a diferents museus i galeries d’arreu del
país i de l’estranger, com ara a Osaka (Japó). La mostra, molt recomanable, es podrà visitar fins al pròxim 8 de febrer a la seu del MAMT, al carrer Santa Anna, 8 de la ciutat de Tarragona.