L’Oficina Jove del Baix Penedès difon el programa de Garantia Juvenil

La iniciativa es vol donar a conèixer entre els joves a través d’un servei d’informació nou durant 2015

Per . Actualitzat el

El Consell Comarcal del Baix Penedès, conjuntament amb les oficines de treball de la Generalitat, els serveis d’ocupació municipals i els punts d’informació juvenil de la comarca, oferirà un servei d’assessorament a través de l’Oficina Jove sobre el programa de Garantia Juvenil. Els joves inscrits rebran, en el termini de 4 mesos, una oferta de feina o formativa, un període de pràctiques laborals o bé ajuda per la confecció d’un itinerari d’emprenedoria. La inscripció es pot fer a través d’Internet, on també es pot consultar tota la informació relacionada d’interès. A la vegada, les empreses que vulguin participar oferint experiència laboral als joves, rebran ajudes per finançar la formació necessària per al nou treballador.

El programa de Garantia Juvenil es tracta d’un Pla europeu que la Generalitat va iniciar el mes de setembre i es preveu que uns 300.000 joves, d’entre 16 i 25 anys, en seran beneficiaris. El govern català hi ha fet una inversió de 240 milions d’euros i durarà, de moment, fins a l’any 2020.