L’Agència Catalana de l’Aigua condiciona més d’1 quilòmetre de la llera del Gaià

S’ha netejat la zona de restes de canyes per afavorir el desguàs del curs fluvial

Per . Actualitzat el

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha retirat part de la vegetació de l’espècie de canya arundo donax que impedia un desenvolupament normal de la resta de la flora de la ribera i obstaculitzava la capacitat del llit fluvial en cas de riuada. Amb aquesta mesura es vol millorar la capacitat de desguàs en situacions de desbordaments o quan s’incrementi de manera controlada el cabal del riu des de la presa del Catllar.

Aquesta tasca ha tingut un cost superior als 5.760 euros i forma part del conveni de col·laboració entre l’ACA i Forestal Catalana SA. El sector netejat és al terme municipal del Catllar, entre la carretera T-203 i la Riera de Gaià.