Els Jocs Mediterranis, a les escoles

Es presenta el Projecte Educatiu Tarragona 2017, en col·laboració amb la URV

Per . Actualitzat el

El Projecte Educatiu de Tarragona 2017 acostarà els Jocs Mediterranis a 179 centres educatius de la demarcació de Tarragona. El projecte ha estat coordinat pel grup @RGET del Departament de Pedagogia de la URV, encapçalat pel degà de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia, Lluís Marquès, i José Cela; i supervisat pel Departament d’Esports de Tarragona 2017.

Està previst que el projecte s’impregni de continguts amb el treball realitzat per seminaris de professors promotors, així com de recursos aportats pel mateix Comitè Organitzador. La seva missió és dotar de contingut educatiu els Jocs Mediterranis Tarragona 2017.

El Projecte Educatiu, està dirigit a estudiants d’edats compreses des dels 3 fins als 18 anys de centres educatius públic, privats i concertats de la demarcació, i preveu quatre objectius principals vinculats al llegat dels Jocs: difondre els principis i valors dels Jocs Mediterranis a l’àmbit escolar.; promoure els valors de l’esport vinculat al desenvolupament integral de l’infant; estimular el desenvolupament de talents per a la pràctica educativa de l’esport i fomentar el sentiment de pertinença a la cultura de la Mediterrània.

Els continguts es treballaran de manera transversal i interdisciplinària i segueixen els trets identitaris propis, com tecnològic, flexible, eficient, compartit, interactiu, integrador, inclusiu i amb vocació de permanència.

Per poder transmetre als professors el Projecte Educatiu dels Jocs s’ha organitzat el seminari “Promoció del Projecte Educatiu dels Jocs Mediterranis a Tarragona”, una formació reglada reconeguda pel Departament d’Ensenyament i destinat a professors d’infantil, primària i secundària de qualsevol àrea, que estiguin interessats en el desplegament d’accions formatives vinculades al desenvolupament dels Jocs. En aquest seminari s’hi han inscrit ja uns 60 professors i professores de la demarcació de Tarragona.