Abelló deixarà la presidència de la Cambra de Tarragona el 4 de febrer

Passarà a ser l’alcaldable de Convergència a la capital tarragonina un cop sigui ratificat per l’assemblea de militants del partit

Per . Actualitzat el

Albert Abelló posarà fi al seu mandat a la Cambra de Comerç de Tarragona el pròxim dia 4 de febrer per fer el salt a la política municipal com a cap de llista de CiU. Abans, però, la seva candidatura haurà de ser ratificada per l’assemblea de militants de Convergència Democràtica de Catalunya aquest dijous a la tarda i acabar de convèncer els socis d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC) per tal de configurar una llista comuna que aspiri a assaltar l’alcaldia de Josep Fèlix Ballesteros.

La renúncia d’Abelló a la Cambra es va oficialitzar ahir davant el Comitè Executiu i Ple de l’ens, màxims òrgans de govern de la Corporació tarragonina. Abelló, que ha estat vuit anys i mig al capdavant de la Cambra, pren aquesta decisió, com ell mateix ha explicat, «per emprendre un nou repte personal que em portarà, si així ho decideix l’assemblea de militants, a ser l’alcaldable de CiU per Tarragona a les properes eleccions municipals».

El Comitè Executiu i el Ple han volgut reconèixer i posar de manifest l’important tasca que sota la seva presidència ha realitzat la Cambra de Tarragona, una institució que és tot un referent de la societat civil i un agent imprescindible en la vertebració i dinamització econòmica i empresarial de les Comarques de Tarragona. Albert Abelló va accedir a la presidència de la Cambra de Tarragona el 26 de juny de 2006, essent reelegit el 2010. El mes d’octubre de 2012, i en el marc dels actes centrals de la celebració dels 125 anys de la Corporació tarragonina, Abelló ja va manifestar públicament que no es presentaria a una segona reelecció, mantenint el seu compromís d’estar al capdavant de la institució un màxim de dos mandats. En l’actualitat la seva presidència estava prorrogada a l’espera de la nova Llei de Cambres Catalanes i la convocatòria d’eleccions.

Val a dir que el proper 4 de febrer es procedirà a fer efectiu el relleu a la presidència de la Cambra de Tarragona, fins a esgotar l’actual mandat. Tot apunta que el seu sucessor com a nou president de l’ens cameral podria ser el farmacèutic Andreu Suriol, actual vicepresident de la corporació.