La Diputació de Tarragona signa un nou acord d’àmbit català per fer front a l’atur

Les Diputacions provincials i la Generalitat ajunten forces per combatre la desocupació i fomentar la formació

Per . Actualitzat el

La Diputació de Tarragona ha firmat, juntament amb la resta de Diputacions de Catalunya, amb el departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat un nou pla de col·laboració en matèria de programes d’ocupació. Amb aquesta mesura es vol crear més llocs de treball en tots els àmbits i segments de la població. L’acte, al Palau de la Generalitat, ha comptat, entre d’altres, amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas, el consell d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i els presidents de les quatre Diputacions provincials.

Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, ha afirmat que “no hi pot haver ocupació sense formació” i ha ressaltat les diferents actuacions que s’estan duent a terme al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre per fomentar la formació, l’ocupació i la millora de capacitats professionals de les persones aturades. Poblet ha assenyalat que, des de l’inici de la crisi, la Diputació de Tarragona ha aportat uns 7 milions d’euros a diferents projectes que tenen l’objectiu de “plantar cara a la situació adversa”

Treballar mà a mà amb els òrgans provincials

Artur Mas s’ha mostrat optimista pel que fa al futur laboral de Catalunya i ha fet referència a les últimes dades de l’Enquesta de Població Activa que mostraven una devallada de l’atur fins per sota del 20% a Catalunya. Tot i així, recorda que la situació és difícil i que des del govern “s’hi estan abocant tots els recursos disponibles” i poder treballar pel benestar de tot el país. Per això, ara més que mai, és necessari treballar conjuntament amb les corporacions provincials i poder treure el màxim rendiment a les iniciatives.