Acord al ple municipal per la millora de l’estació de trens i la unitat hemodinàmica

També es reclama a la Generalitat que eixugui el deute pendent en matèria de finançament de les escoles bressol de la ciutat

Per . Actualitzat el

Unanimitat entre tots els grups municipals a l’hora de reclamar les millores previstes a l’estació de ferrocarril de Tarragona i de l’obertura les 24 hores del dia de la unitat hemodinàmica de l’hospital Joan XXIII. Aquestes han estat les dues mocions estrella del ple municipal que ha tingut lloc avui dilluns, en el qual també s’han abordat altres qüestions com la reclamació del deute pendent pel finançament de les llars d’infants municipals.

El ple de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals la moció per la qual es reclama al govern de l’Estat les millores previstes a l’estació de ferrocarril de la ciutat. Principalment s’ha destacat la urgència de realització de la segona fase de remodelació de l’estació de Tarragona i de les millores necessàries per permetre l’accés a les andanes de les persones amb mobilitat reduïda.També es demana la construcció d’un intercanviador a l’Arboç o a Vilafranca que possibiliti l’arribada de l’alta velocitat al centre de la ciutat.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Balelsteros s’ha mostrat molt contundent a l’hora de defensar aquesta demanda i ha advertit que «als tarragonins se’ns ha acabat la paciència en aquest assumpe».

L’altra moció unitària que han presentat els quatre grups municipals és la que reclama l’obertura immediata de la unitat hemodinàmica de l’hospital Joan XXIII les 24 hores del dia. Tots els grups l’han aprovat de manera unànime. La portaveu d’ICV- EUiA, Arga Sentís, ha afirmat que «l’anunci arriba massa tard» en referència a la notificació oficial que és previst que el conseller de Salut, Boi Ruiz, realitzi el dia 29 a Tarragona sobre la data d’obertura definitiva.

D’altra banda ICV-EUiA i PSC han presentat dues mocions per reclamar a la Generalitat que eixugui el deute que té amb la ciutat relatiu al finançament de les escoles bressol municipals que, segons la consellera Carme Crespo, és de 766.000 euros. La moció  també ha estat aprovada per unanimitat.
Altres temes que s’han aprovat durant el darrer plenari han estat el conveni entre Cultura i Incasòl per la realització d’obres de millora al tram de muralla de baixada del Roser així com del Projecte Tarragona Cardioprotegida.