El Sopar dels Barbuts celebra la 20a edició

La trobada reuneix cada any els homes amb barba del Vendrell

Per . Actualitzat el

Un any més, els vendrellencs organitzen el tradicional Sopar dels Barbuts. Una festa que va començar a celebrar-se l’any 1994 per convocar al màxim d’homes amb barba del municipi per fer un sopar tots plegats.

Aquesta trobada ha anat fixant un seguit de normes i rituals que es van repetint any rere any. Per exemple, el lloc de trobada, a la plaça Vella del Vendrell, i l’hora, a quarts de nou del vespre. La data sempre és el dilluns de la setmana dels barbuts, informació que extreuen del calendari del pagès. Aquest any, el sopar es farà l’últim dilluns de gener, el dia 26. Després de fer-se una fotografia amb tots els assistents, es comença una cercavila, amb la música de grallers barbuts, i es revela el lloc del sopar un cop acabat el recorregut. El restaurant sempre es troba dins del terme municipal del Vendrell i no pot faltar el xató entre els seus plats. Les persones que s’animin seran obsequiades amb un dibuix o gravat commemoratiu del sopar.