El nombre d’aturats descendeix de 20.700 persones a Tarragona

Continua sent, però, la demarcació amb la taxa d’atur més alta de Catalunya (23,12%)

Per . Actualitzat el

Tomàs Varga.

Els resultats de l’Enquesta de Població Activa (EPA) del darrer trimestre de 2014 mostren una davallada de la població desocupada a Tarragona, una reducció de 20.700 persones amb relació a la mateixa data de l’any passat. Tot i així, la taxa d’atur es manté en el 23,12%, molt propera a la mitjana estatal (23,70%) i lluny de la taxa de Catalunya, que és del 19,88%. Les dades són més encoratjadores si ho comparem amb els dos últims anys, ja que el 2012 se situava al 25,63% i el 2013 per sobre del 27%. Per tant, en els últims dotze mesos hi ha hagut un descens de més del 3,9%.

A més, la població ocupada, aquella que ha trobat feina, ha augmentat en 7.500 persones. 
Tot i que el balanç anual és positiu, durant els tres últims mesos de l’any, la xifra de persones a l’atur s’ha incrementat en 6.000 amb relació a les dades del segon trimestre de 2014. Una pujada que se sol repetir a finals de cada any.

Tarragona, la província amb més aturats

Si analitzem les dades de la resta de les províncies catalanes, Tarragona es manté capdavantera amb la taxa d’atur més elevada. Les demarcacions de Lleida (14,46% d’aturats) i Barcelona (amb el 19,5%) tenen una diferència significativa amb el sud de Catalunya. Girona, per la seva part, presenta una xifra similar, amb un 22,4%.

Tot i que les dades són bones, els nivells de desocupats actuals són extremadament diferents dels que es van enregistrar fa set anys, just abans de l’inici de la crisi econòmica. Tarragona tenia, en el tercer trimestre de 2007, 24.000 persones aturades, una xifra molt més baixa que les 92.300 de l’actualitat. Malgrat això, aquest 2014 ha estat un punt d’inflexió en l’evolució del mercat laboral, ja que és la primera vegada que el nombre d’aturats baixa en set anys.