El MNAT acull una lectura dramatitzada de l’‘Eneida’, de Virgili

Serà aquest divendres 23 de gener a les 21:00 h

Per . Actualitzat el

El Museu nacional Arqueològic de Tarragona prepara una nova edició, per aquest divendres 23 de gener, d’una lectura dramatitzada del llibre III de l’Eneida de Virgili, una proposta d’aproximació als textos clàssics organitzada en col·laboració amb TeclaSmit –Teatre Popular.

Després de viatjar a l’Avern –amb la lectura del llibre VI– i de patir amb el tràgic suïcidi de la reina Dido i el seu amor per Eneas –apropant-nos el llibre IV–, els components de TeclaSmit retornen al gran clàssic de Virgili, l’Eneida, amb la narració del llibre III. Aniquilada Ílion, els troians supervivents fugen com poden a la cerca de nous llocs on establir-se.

Eneas i els seus es fan a la mar emprenent un viatge incert amb tota mena de tribulacions i aventures; una odissea. Els déus els aniran dirigint de manera inexorable cap al seu únic destí, Itàlia, on hauran de fundar el nou imperi. Per tal d’impressionar la reina Dido, que s’hi enamora perdudament, Eneas li conta amb pèls i senyals el seu èpic viatge. Un viatge que com diu el mateix Eneas, els impel·leix «a cercar llunyans exilis pels deserts del món…».

Aquesta producció està dirigida per Sergi Xirinacs i interpretada per Agustí Farré, Pau Gavaldà, J.M.Piñol, inclosa en el marc de l’exposició M. Ardan, gran viatger del segle XIX.

Recordem que és necessari fer reserva prèvia al telèfon 977 25 15 15/ 977 23 62 09