Viatjar des de la butaca

Per . Actualitzat el

Un vespre. Un vespre interminable d’hivern. Un vespre interminable d’hivern que plou. No cal ni que ho pregunti, segurament us heu trobat en una d’aquestes estones interminables que ens regala l’hivern i que ofereixen un ventall d’activitats força reduïdes, evidentment totes de portes endins. Potser per aquest motiu, ara és el gran moment de les sèries i les pel·lícules, quan en mirem més i quan hi ha millors ofertes per veure les darreres novetats o per redescobrir perles amagades.

Per exemple, l’inici de l’any és l’època daurada de les grans estrenes. A partir d’ara i fins a la cerimònia dels Oscar, és quan podem trobar algunes propostes més que interessants als cinemes, pel·lícules que opten a l’estatueta daurada com són Birdman, Forever Alice o l’espectacle visual que és Interstellar i que encara cueja en molts cinemes. També pot ser que preferiu les pel·lícules en versió original i que cregueu que el preu dels cinemes és molt car. Si sou d’aquest segon grup i us molesta el soroll de les crispetes, cada diumenge a les 19 hores teniu l’ocasió de gaudir de les propostes en versió original subtitulada que es projecten a l’Auditori de la Diputació de Tarragona (Pere Martell, 2). Per només 5 euros podeu gaudir de propostes com Las vidas de Grace (25/1), Dos días, una noche (1/2), De tal padre, tal hijo (8/2), Ernest and Celestine (15/2), Magical Girl (22/2) o Boyhood (1/3). I per les butxaques més raquítiques, també hi ha una proposta més que interessant. Durant aquest mes de gener, el cafè-restaurant La Cantonada ofereix cada dilluns a les 20 hores una pel·lícula de ciència-ficció dels anys cinquanta, films com La Tierra contra los platillos volantes o El hombre indestructible que, per només un euro, compleixen amb escreix la promesa bàsica del cinema: fer-nos viatjar a través de l’espai i el temps des d’una simple butaca. Ara que és hivern, aprofiteu per cordar-vos el cinturó i, a la tornada, ja ens explicareu com ha anat el viatge.