«L’escola i el tanatori són dos equipaments bàsics que ja tenim molt avançats»

Joan Maria Sardà, alcalde de La Pobla de Mafumet

Per . Actualitzat el

Aquest divendres, s’inicien els actes de les festes de la Mare de Déu del Lledó. Tot està a punt a la Pobla?

Així és, després de moltes setmanes de treball per preparar tots els detalls, ja tenim tot a punt perquè comencin unes festes que són molt esperades a casa nostra. Hem programat una trentena d’actes que inclouen espectacles i actes tradicionals que celebrarem al llarg dels pròxims dos caps de setmana. No només ho tenim tot a punt, sinó que ara ja tenim moltes ganes de celebrar la nostra Festa Major.

Quin acte destacaria del conjunt del programa?

Més que un acte en concret en destacaria el conjunt, perquè tot el programa està pensat per a un públic familiar. És això el que busquem, que tothom pugui gaudir de les festes en companyia de la seva família i amics. Tenim actes que ja estan molt consolidats i que segur que tindran una gran assistència de públic, com és la tradicional visita al monòlit de la Mare de Déu del Lledó a les instal·lacions de Dow, o el festival de màgia Abraca Pobla, i després hi ha propostes que poden resultar més atractives pel component mediàtic, com és l’espectacle que Berto Romero ens oferirà el diumenge, 1 de febrer.

Enguany, però, també es consoliden altres actes que es van iniciar fa poc.

Sí, és el cas del festival Abraca Pobla, que enguany arriba a la seva tercera edició i que inclou tres espectacles per a tots els públics i amb un gran nivell. I també estem consolidant el campionat de tennis taula, dards, FIFA de PlayStation i futbolí, que celebra la segona edició i que l’any passat va tenir una estrena molt participada.

I, curiosament, entre les novetats d’enguany hi ha la visita al monòlit. Com s’explica això?

Bé, no és que l’acte en si mateix sigui nou, perquè és el més tradicional de tots juntament amb la solemne missa, però sí que hi ha una novetat important: el monòlit estrena enguany una nova ubicació més adient a la visita anual que hi fem. És un espai més còmode, més accessible i que segur que agradarà tots els veïns i veïnes que any rere any visiten el monòlit que recorda el punt simbòlic on antigament s’ubicava l’ermita de Sant Joan del Lledó, que al segle XVIII va acollir la imatge de la nostra Mare de Déu.

Parlant de novetats, en què treballa l’Ajuntament?

Ara mateix estem a la recta final de la construcció de la nova escola, que estarà operativa per al pròxim curs acadèmic; i també tenim en marxa i força avançats els treballs del tanatori municipal. Són dos equipaments bàsics que contribuiran a millorar l’oferta de serveis a la Pobla. D’altra banda, també estem enllestint les obres de renovació i millora del nucli antic, així com el mur ornamental que connecta la carretera T-750 amb el nucli històric del nostre municipi. D’altra banda, en els darrers mesos també hem incorporat novetats en matèria de reconeixements i ajudes.

A què es refereix?

Ja és ben sabut que el nostre municipi té per costum felicitar les famílies que reben la bona notícia del naixement d’un fill o filla amb un xec nadó, que no és més que una ajuda simbòlica i una felicitació de part de tot el poble. Així mateix, tenim plenament instaurat el programa de beques i ajudes a l’estudi i ara hem incorporat un premi, que atorgarem amb caràcter anual i que premia els millors estudiants del nostre municipi. És un premi a l’esforç continuat, perquè premiem aquells alumnes que obtinguin una mitjana d’excel·lent en el conjunt d’un cicle acadèmic. Val a dir que hem comprovat amb satisfacció que el nivell dels nostres estudiants és elevat, ja que en aquesta primera edició hem premiat deu alumnes.