Els veïns de la Part Alta donen suport al concurs d’idees pel pàrquing Jaume I

Després d’uns anys sense activitat i d’incertesa, es reactiva el projecte de la Plaça de l’Antic Escorxador

Per . Actualitzat el

L’Associació Veïns de la Part Alta s’ha pronunciat a favor del nou concurs, anunciat per l’Ajuntament de Tarragona a finals d’any, per decidir la futura funció del pàrquing Jaume I. El consistori va engegar aquesta iniciativa després de les diferents demandes dels veïns de la zona. L’any 2002, el govern municipal de CiU i PP va aprovar la construcció d’un aparcament intel·ligent amb més de 600 places i amb un cost superior als 30 milions d’euros. Però, després de més de 12 anys, l’espai construït a la plaça de l’Antic Escorxador segueix sense definir la seva finalitat i resta tancat.

L’associació espera que, finalment, l’aparcament se situï als afores de la muralla per evitar més congestió de trànsit i reservar aquesta zona només per a residents. També proposa que el concurs inclogui la idea de destinar l’espai per equipaments socials i que la Casa de la Festa hi tingui un espai propi per poder guardar tot el material ja que, gràcies a la seva situació en una de les zones de més activitat de la ciutat, podria rebre més visites. A més, reclama a la justícia que actuï per identificar els responsables del projecte inicial i sancionar-los per haver perjudicat el barri durant tants anys.