Calafell vol recuperar l’antic sistema ambiental de la platja de Segur

L’Ajuntament presenta un projecte de creació d’una zona amb dunes i aiguamolls a prop de la zona del Port Segur-Calafell

Per . Actualitzat el

Aquesta iniciativa vol reconstruir una zona amb vegetació autòctona i espècies animals entre el delta del Llobregat i el delta de l’Ebre. El regidor de Medi Ambient de Calafell, José Antonio Jiménez, apunta que la recuperació d’aquest espai «ha impactat tant les administracions catalanes com estatals, perquè avui no es troben gaires municipis que, amb recursos propis, vulguin recuperar l’estat natural de la seva platja».
El projecte s’iniciarà d’aquí a nou dies i és previst que s’acabi per Setmana Santa. La proposta preveu la creació de sis ambients naturals amb diferents funcions i característiques; entre altres, es formaran una zona amb dos aiguamolls, construïts amb aigües freàtiques, i un conjunt de dunes que recorrerà la línia de la costa. Aquests elements naturals aportaran qualitat al paisatge i afavoriran la protecció del litoral en el cas de temporals. A més, es plantarà vegetació autòctona, que serà un element clau en la formació de les dunes i que també servirà per donar refugi als animals costaners.

Tenint en compte que la nova àrea es troba a prop d’una platja pública, es deixarà un espai útil per als banyistes d’uns 30 metres d’amplada com a mínim. Per facilitar l’accés dels vianants a la platja, es construirà una passarel·la, de 120 metres de llargada, que evitarà el pas humà innecessari pel nou sistema ambiental. La creació d’aquesta zona dotarà Calafell d’un paisatge de gran qualitat visual que, a més, potenciarà la biodiversitat.