La Generalitat cedeix a la URV els terrenys per aixecar el pavelló del Jocs 2017

N’autoritza la cessió per un període de 75 anys per a l’ampliació del campus universitari i la construcció del pavelló Sant Jordi

Per . Actualitzat el

El Govern ha autoritzat la constitució d’un dret de superfície gratuït a favor de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, dels terrenys situats al número 5 de l’avinguda del president Lluís Companys de la ciutat, on es construiran equipaments esportius dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2017. Es tracta d’uns terrenys de 7.315,61 m2 propietat de la Generalitat de Catalunya, que estaven adscrits al Consell Català de l’Esport i que ara se cedeixen a la URV per un període de 75 anys perquè pugui ampliar la seva residència universitària i construir el pavelló poliesportiu Sant Jordi.

La Universitat es compromet a posar el nou pavelló esportiu a disposició del Comitè Organitzador dels Jocs. L’actuació s’emmarca en el protocol d’intencions signat el mes de juny passat entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona per celebrar els XVIIIJocs Mediterranis Tarragona 2017, en el qual la Generalitat es comprometia a participar en la realització dels equipaments que han d’acollir aquests esdeveniments esportius.

Es tracta d’una competició de caràcter poliesportiu que s’organitza en el marc del moviment olímpic, amb el reconeixement del COI (Comitè Olímpic Internacional). La competició se celebrarà del 30 de juny al 9 de juliol, en 16 municipis del territori. En total, hi participaran 4.000 esportistes de 24 nacionalitats diferents.