El PP declara la guerra a locutoris i kebabs i reclama multes en cas d’incompliment

Consideren que la proliferació d’aquest tipus d’establiments perjudica el comerç tradicional tarragoní

Per . Actualitzat el

El portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Tarragona, Alejandro Fernández, ha presentat la seva proposta de creació d’una nova ordenança comercial, «amb la intenció de frenar la proliferació indiscriminada de locutoris, basars i kebabs, i protegir el comerç tradicional tarragoní, evitant la competència deslleial d’aquest tipus d’establiments».

El PP considera que ha argumentat que «quan s’acumulen excessivament provoca un espai públic de menys qualitat i processos de degradació d’aquest espai públic. El 90% de la implantació dels nous comerços són d’aquest tipus. Això s’ha de limitar», ha assegurat el portaveu.

Els populars demanen una distància mínima de 500 metres si es vol obrir un locutori, basar o kebab, «per no generar guetos». Reclamen «aquest tipus de nous establiments juguin amb les mateixes regles que els tradicionals».

Alejandro ha explicat que «són molts els comerciants que es queixen que a ells se’ls exigeix una sèrie de requisits i que veuen que altres comerços com kebabs, locutoris i basars no tenen cap tipus de control»

Davant allò que consideren un buit legal en aquest àmbit, des del PP proposen una nova ordenança comercial que estableixi un paquet de mesures tals com establir clarament la qüestió dels horaris; control dels aparadors; condicions sanitàries; climatització; prohibició de venda d’alcohol i tabac als locutoris; control de la pirateria i respecte a la propietat intel· lectual; registre documental de les activitats i les persones que fan servir els serveis dels locutoris, tal com estableix la nova Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana.

Alejandro ha assegurat que «en cas d’incompliment, aquestes serien considerades faltes greus, de 1.500 a 3.000 euros de multa, i quan s’acumulessin tres multes procediríem a la liquidació de la llicència, i per tant al tancament de l’establiment, i així ha de quedar tipificat de forma rotunda a l’ordenança».