El Comitè Local de Convergència es decideix per Albert Abelló com a nou alcaldable a TGN

L’actual president de la Cambra de Comerç rep 16 vots, superant els 12 assolits per Victòria Forns

Per . Actualitzat el

El Comitè Local de Convergència Democràtica de Catalunya ha escollit aquest vespre per votació Albert Abelló com a alcaldable per a les pròximes eleccions municipals del 24 de maig. Abelló, que ha obtingut el suport de 16 membres de la cúpula del partit a Tarragona, ha superat la política Victòria Forns (12 vots), que va encaplaçar la llista de CiU en les eleccions de fa quatre anys i que ha exercit de portaveu del grup CiU al consistori tarragoní durant aquesta legislatura amb set regidors. En la votació s’ha registrat també un vot en blanc i un nul.

Abelló havia entrat en escena després de rebre el suport explícit de la cúpula convergent a Barcelona, que veu en la figura de l’actual president de la Cambra de Comerç de Tarragona la persona ideal per renovar les llistes de la formació a la capital tarragonina i aspirar a prendre-li l’alcaldia al socialista Josep Fèlix Ballesteros. Victòria Forns, de la seva banda, havia defensat la seva continuïtat argumentant el suport d’una part de la militància de la formació, fins al punt que va ser ella mateixa qui va insistir en la necessitat de sotmetre al vot del comitè local i de l’assemblea de militants el nom del nou candidat. Ara la decisió del Comitè Local haurà de ser ratificat per l’assemblea de militants del partit en el termini de set dies.

A la sortida del Comitè Local de CDC tant Abelló com Forns han destacat l’exemple de «democràcia» donat per la formació política alhora d’escollir el seu candidat a les municipals de dintre de quatre mesos. Abelló ha dit que explicarà el seu programa i el perfil dels integrants de la seva llista un cop l’assemblea de militants l’hagi ratificat com a alcaldable la setmana vinent. Forns, de la seva banda, ha assegurat que «treballarà per la ciutat» fins el pròxim 24 de maig. També ha agraït el suport rebut durant aquests quatre anys a l’oposició i ha manifestat que «estarà al costat» d’Abelló en aquesta nova etapa, però ha deixat clar que «aquest no és el meu projecte». Victòria Forns ha deixat caure que tornarà a la universitat i que, per tant, deixarà la política activa a la capital tarragonina, Forns també és diputada al Parlament de Catalunya.