Tancada a la seu de Salut per exigir la data d’obertura d’hemodinàmica les 24 h

Els manifestants podrien ocupar la seu fins a conèixer la data exacta de l’ampliació del servei

Per . Actualitzat el

Aquest dijous una quarantena de persones convocades per la CGT han ocupat la seu de Salut a Tarragona fins que no se’ls comuniqui la data concreta en què s’obrirà el servei d’hemodinàmica del Joan XXIII les 24 hores del dia. Després de diverses reunions amb els responsables territorials de Salut al llarg de la jornada, els representants sindicals han avançat que tenen intenció de fer nit a l’edifici, cosa que els Mossos d’Esquadra desplegats a la zona intentaran evitar. Els manifestants han avançat també que estan disposats a ocupar la seu territorial de Salut fins al dia 29, data en que el conseller de Salut, Boi Ruiz, baixarà fins a Tarragona per comunicar la data definitiva de l’ampliació horària del servei.

També exigeixen la dimissió del mateix conseller i del delegat territorial, Josep Mercadé, perquè consideren que l’anunci de l’ampliació del servei arriba tard. A més, animen tots les tarragonines i tarragonins a participar en l’acció.

Una de les queixes principals del sindicat és que s’hagi obert un expedient informatiu contra el servei de cardiologia de l’Hospital Joan XXIII pel cas del veí de Tarragona que va morir durant el seu trasllat a Barcelona, perquè insisteixen que el personal va fer tot el que estava a les seves mans.

Protestes

Cal recordar que per aquest divendres hi ha prevista una concentració, impulsada per Ángel Juarez, davant la delegació de la Generalitat a Tarragona i dissabte hi haurà una manifestació, convocada pel Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona, amb sortida des de la plaça Imperial Tàrraco (mitja hora abans des de la plaça de l’església de Torreforta) que arribarà fins a l’hospital Joan XXIII.