Comença la Marató 2.0 en busca de joves donants de sang

Per . Actualitzat el

 

L’Hospital Joan XXIII de Tarragona serà un dels punts encarregats de donar el tret de sortida a la Marató de Donants de Sang 2.0 que es realitzarà simultàniament a tot Catalunya.

A partir de demà a les 9 del matí i fins al pròxim 23 de gener es duran a terme diverses campanyes de promoció amb l’objectiu d’aconseguir 7.000 donants, per remuntar les reserves de sang, que pateixen una forta davallada després de les festes de nadal.

Cada any 25.000 persones deixen de donar sang per diferents motius, per això la Marató 2.0 vol convertir-se en una oportunitat per estrenar-se en la donació i ajudar a salvar vides.

Les noves tecnologies són protagonistes de la Marató 2.0, per això per primera vegada s’utilitzarà Whatsapp com a eina per mobilitzar la ciutadania en favor de la donació. Per tot això, els joves seran els protagonistes d’aquesta edició, ells s’encarregaran de dinamitzar les xarxes socials a través de la web maratodonants.cat.
Des d’aquesta web, qualsevol ciutadà pot col·laborar amb la donació de sang, ja sigui compartint el missatge de la Marató o bé reservant una plaça per fer la seva donació.

La Marató de Donació de Sang compta amb l’ajuda dels més de 20.000 seguidors al Facebook del Banc de Sang (facebook.com/donarsang), a Twitter (@donarsang) i a Instagram (@donarsang).

Des d’avui, l’etiqueta #MaratoDonantsCAT recull tota l’activitat a les xarxes socials al voltant de la donació de sang.

Ajuntaments com el de Tarragona s’han sumat activament a la Marató. A més, hi col·laboren la Federació Catalana de Donants de Sang i Creu Roja, que aportaran voluntaris que ajudaran a difondre aquesta iniciativa pionera.