La MCD Tarragona 2017 dobla la participació en un any

Amb més de 1.600 inscrits, la prova s’acosta al ‘top ten’ de les principals maratons de l’estat espanyol

Per . Actualitzat el

Tarragona està a punt per acollir aquest diumenge el Campionat de Catalunya de Marató. El traçat de la Marató Costa Daurada Tarragona 2017 serà un escenari de luxe per saber qui s’emporta el títol català en la més mítica de les disciplines atlètiques. La d’enguany és la cinquena edició de la marató tarragonina i l’atractiu que ha adquirit la prova repercuteix en un augment del 50% del número d’inscrits i en la presència de cares molt populars del món atlètic.

La MCD Tarragona 2017 sobrepassarà els 1.600 participants inscrits i, d’aquesta manera, s’acosta al “top ten” de les principals maratons de l’estat espanyol. L’organització, a càrrec del CA Runners Tarragona i de l’Ajuntament de Tarragona, juntament amb la participació de l’equip de voluntaris dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 i el suport tècnic de Running Solutions, ha dissenyat un circuit totalment urbà, ràpid i planer, fet que el converteix en un traçat òptim per fer marca i per els que busquen finalitzar amb èxit la seva primera incursió en la llarga distància. No obstant això, la MCD Tarragona 2017 ofereix també dos recorreguts alternatius a la prova reina. Es tracta d’una cursa de 10 quilòmetres i d’una distància poc habitual en les curses de casa nostra: els 30 quilòmetres.
El centre neuràlgic de la matinal atlètica serà el Port de Tarragona i serà allà, arran de mar, que el públic podrà contemplar en primera persona el desenllaç del Campionat de Catalunya i les ràpides cames d’atletes de tan prestigi com poden ser, entre d’altres, Maria Vasco, Chema Martínez, Jaume Leiva, Marc Roig, Albert Moreno o Camilo Santiago.

 

Fira del Corredor

De la mateixa manera que en anteriors edicions s’ha creat un programa específic per acompanyants, el qual contempla diverses activitats com una visita al Museu del Port o l’entrada gratuïta amb acompanyant als recintes museístics municipals de la Tarragona Romana. A més, el dia abans de la cursa, el dissabte 17, el Refugi 1 del Moll de Costa acollirà la Fira del Corredor, una exposició amb estands i promocions de marques esportives del sector, bar-cafeteria, parc infantil i un complet programa de conferències vinculades al running. Els participants també podran recollir el seu dorsal i bossa.

 

Valor 2017 i #selfiemarato2017

La Marató Costa Daurada és una de les activitats que formen part de la marca Valor 2017. Pel seu caràcter participatiu i per la seva implicació en el foment de l’esport i els seus valors des de fa ja cinc anys, aquesta cita esportiva mereix el reconeixement d’aquesta marca dels Jocs en l’àmbit esportiu.
D’altra banda, l’organització de la cursa conjuntament amb els Jocs Mediterranis Tarragona 2017 han organitzat una activitat per xarxes socials que convida a participar corredors, familiars i amics durant tot el cap de setmana. L’activitat consisteix en penjar a les xarxes socials un “selfie” amb l’etiqueta #selfiemarato2017. L’únic requisit és que la fotografia ha d’estar feta els dies 17 o 18 de gener. Entre tots els participants que pengin el seu “selfie” a la xarxa se sortejaran unes bambes esportives. El nom del guanyador/a es donarà a conèixer durant la propera setmana.

 
Impacte de 200.000 euros per a Tarragona

La prova tarragonina congrega prop d’un centenar d’atletes d’estrangers (hi ha participants de més de quatre països diferents) i, de fet, més de 1.000 atletes són de fora de la demarcació de Tarragona. SB Hotels, hotel oficial de la prova, ja ha penjat el cartell de “Complet” per aquest cap de setmana. De la mateixa manera, el desplegament de recursos necessari perquè la cursa sigui un èxit obliga a mobilitzar 300 persones entre staff tècnic, voluntaris, tècnics sanitaris i personal per als avituallaments. Per tot plegat, la Marató Costa Daurada Tarragona 2017 té un impacte econòmic en el territori de 200.000 euros.

 

Afectacions al trànsit

Amb motiu de la celebració de la V Marató Costa Daurada Tarragona 2017 que tindrà lloc aquest diumenge, alguns carrers i accessos a la ciutat patiran afectacions de trànsit entre les 9 i les 14 hores aproximadament. La circulació dels carrers s’anirà restringint i reobrint a mesura que avanci el pas de la cursa.

 

Vies alternatives

  • Des de la zona de Llevant: Totes les sortides de la ciutat des de la zona de Llevant s’han de fer des del cementiri o la Rambla Vella. Les entrades a la ciutat per aquesta zona s’han de fer des de la A-7 per l’entrada del cementiri o la de Joan XXIII.
  • Des del centre: A l’avinguda Vidal i Barraquer s’habilitarà un carril específic de sortida de cotxes des del centre de la ciutat (sentit Corte Inglés). Es podrà accedir a Vidal i Barraquer des de l’avinguda Ramon i Cajal. L’avinguda Andorra i Marquès de Montoliu també seran punts habilitats per entrar i sortir del centre de la ciutat.
  • Des de la zona de Ponent: Totes les sortides del barri de Camp Clar es faran a través de l’antiga N-340 direcció Vila-seca, on després allà es pot accedir a la T-11 i la A7 en qualsevol sentit.