El Passeig de l’Escullera es transformarà en espai per la pràctica d’esports i activitats a l’aire lliure

Es tanca el trànsit de vehicles per a la seva rehabilitació i conversió en zona per a running, patinatge i bicicletes

Per . Actualitzat el

Josep Andreu, president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, ha anunciat aquest dijous que aviat els espais públics de l’entorn del Port de Tarragona es transformaran en un punt de referència ciutadana per a la pràctica d’esports i activitats l’aire lliure. El projecte, que comença en la seva primera fase amb el tancament definitiu del trànsit de vehicles al Passeig de l’Escullera per tal de rehabilitar-lo com a zona de passeig i per a la pràctica d’esport, es denomina Km.0. L’objectiu, segons el mateix Josep Andreu, és consolidar l’entorn del Port Esportiu, el Passeig de l’Escullera i, més endavant, el passeig de la platja de la Comandància en un espai de trobada per a famílies i amants de les activitats a l’aire lliure (ara com running, passejos en bicicleta, skate, patinantge o simplement caminar). Per tal que això passi, des de l’APT es crearà un entorn adaptat, segur i dotat dels serveis adients.

En el cas del passeig de l’Escullera (primera fase que ha començat a construir-se aquesta mateixa setmana), es canviarà l’asfalt per un de nou i s’habitarà un carril per a vianantsi corredors  i un altre per a les bicicletes i patins. El trànsit de vehicles només es permetrà prèvia autorització de l’Autoritat Portuària de Tarragona. A mig camí del Passeig de l’Escullera cap al far es crearà un espai on hi haurà un font, una àrea descans i un punt de socors telemàtic per garantir la ràpida actuació dels equips d’emergència en cas que algun dels usuaris del passeig pateixi algun incident. La segona fase del projecte Km.0 contempla la senyalització de rutes esportives per l’entorn del Port fins altres punts de la ciutat i la instal·lació de serveis a la zona com ara lloguer de biciletes per als visitants.