Les curses de cavalls, el Pallassòdrom i la música, principals atractius de Sant Antoni

La festa major d’hivern també inclou actes tradicionals com els castells i la cercavila amb els elements del seguici

Per . Actualitzat el

El divendres 16 de gener comença la Festa Major de Sant Antoni de Vila-seca. La cercavila i el pregó són alguns dels primers actes de la Festa Major d’Hivern del municipi, en commemoració del patró de la vila, Sant Antoni. El pregó d’enguany, que tindrà lloc el divendres 16 de gener a les 21 hores a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca, anirà a càrrec de l’escriptor menorquí Josep Maria Quintana «Petrus».

Cal recordar que enguany la Sala Polivalent de l’Ajuntament de Vila-seca acollirà el lliurament de premis de la segona edició del Concurs de Fotografia Albert Iturria, el dissabte 17 de gener a les 18.30 h. Com a novetat, el dissabte 24 de gener hi haurà  un esmorzar popular a la plaça de l’Església a partir de les 9 del matí, a càrrec de Lo Col·lectiu Flixanco de Vila-seca.
Per la seva banda, tothom qui ho desitgi podrà assistir als dos assajos dels Xiquets de Vila-seca que es duran a terme el 20 de gener a la Societat Las Vegas a partir de les 7 de la tarda i el 23 de gener a les 20.30 h. Finalment, a les 12.45 h del dissabte 24 realitzaran l’actuació castellera a la Pista Poliesportiva del Colomí. Aquest mateix dia i a les 12 del migdia, tindrà lloc la inauguració del Centre Cívic i Cultural del Colomí, un nou espai social i cultural pel barri situat al carrer de Tarragona, 22, que es podrà visitar en jornades de portes obertes els dies 22 de gener a les 11 h i 23 de gener a les 19 h.
D’altra banda, l’Envelat acollirà el Ball de Festa Major el dia 16 amb l’orquestra Nueva Alaska i el dia 17 el Gran Ball de Festa Major amb l’orquestra Costa de València. Els mateixos dies hi haurà per als més joves, música i gresca a la Carpa fins a les 4 de la matinada. L’Envelat també serà l’espai on el diumenge 18 de gener a les 17 h es durà a terme la Gran Gala de Dansa amb la participació de diverses escoles de dansa del municipi. Aquest any, els més joves podran gaudir d’una Nit de Monòlegs el 22 de gener a les 21.30 hores amb l’actuació de Santi Millan, Javi Sancho i Loulogio; el 23 de gener a les 23.30 hores la Carpa acollirà un concert amb els grups Vergüenza Ajena, Sicaillora i el DJ Lolo Selector i, per últim, els Xiquets de Vila-seca organitzen un concert amb els grups El Artriste, Relamidos i el Son de la Chama el pròxim 24 de gener a les 11 de la nit a l’Envelat.
A més de la cercavila i el pregó, els principals actes de la Festa Major són els Tres Tombs i la Festa del Foc el dia del patró; les tradicionals curses de cavalls al Parc de la Torre d’en Dolça el diumenge 18 i la vuitena edició del Pallassòdrom durant els dies 17, 18, 24 i 25. El 6è Campionat de Botifarra a l’Envelat, la XXXIII Trobada Gegantera i la Gran Gala de l’Esport a l’Auditori Josep Carreras clouran els actes de Festa Major.

programa-vila-seca