Mas convoca eleccions anticipades per al 27 de setembre

El president tanca l’acord amb ERC, l’ANC, Òmnium i l’AMI per no frenar el procés sobiranista. Es presentaran llistes separades, «però amb un mateix full de ruta», diu el president de la Generalitat.

Per . Actualitzat el

Finalment el president de la Generalitat, Artur Mas, avançarà les eleccions al Parlament de Catalunya per tal de mantenir viu el procés sobiranista encetat fa uns anys a Catalunya. Ho fa convocant unes eleccions «amb llistes separades i amb un full de ruta compartit». Mas ha comparegut davant dels mitjans de comunicació acompanyat del líder d’ERC, Oriol Junqueras, i amb els representants de l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium i l’AMI amb els quals s’ha tancat un acord per tal de «garantir la continuïtat del procés polític de transició nacional» i portar-lo «fins a la victòria».

Queden doncs sis mesos per endavant per tal que les diverses forces polítiques, tant les que estan a favor de la independència de Catalunya com les que hi estan en contra, facin arribar els seus missatges i projectes de país a un electorat que aquest 2015 haurà de votar a les eleccions municipals (24 de maig), les autonòmiques (27 de setembre) i les generals (probablement al desembre o a inicis de gener de 2016). Es dóna la curiositat que en el cas de les eleccions catalanes, els quinze dies oficials de campanya electoral previs a la jornada de reflexió s’iniciarà la vigília de l’11 de setembre (Diada Nacional de Catalunya).