Les visites al patrimoni històric augmenten un 16,5%

Destaca l’increment d’un 56,6% en el nombre de visitants que aquest estiu ha tingut el Castell de la Santa Creu

Per . Actualitzat el

Calafell ha augmentat significativament, en el darrer any, el nombre de visites al seu patrimoni històric, ja que els tres principals llocs d’interès, (Ciutadella Ibèrica, Castell de la Santa Creu i Museu Casa Barral) han rebut durant el 2014 un total de 38.507 visites, cosa que significa un increment del 16,52%  respecte de 2013, quan el nombre de visites va ser de 32.114 visites.

De fet, en aquests quatre últims anys, el nombre de visites als monuments ha anat creixent (al 2011 n’hi va haver 31.881), si bé ha estat en aquest últim any, i especialment a l’estiu, quan s’ha incrementat més l’afluència de públic.

Concretament, cal destacar l’augment experimentat al mes de juliol: el Castell ha passat de tenir 1.359 visites (2013) a 3.136 visites (2014), cosa que representa un augment del 56,6%. També la Ciutadella ha tingut un augment important, ja que si al juliol de 2013 va tenir 1.359 visites, al juliol de 2014 n’ha tingut 2.212, cosa que representa un 38,5% més.

L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, ha valorat molt positivament aquestes dades ja que considera que «això demostra la bona feina que s’ha fet en els últims anys».

Millores al Castell

Cal recordar que l’Ajuntament de Calafell ha remodelat i museïtzat recentment tot l’entorn del Castell de Calafell, creant un circuit turístic que, amb l’ús de les noves tecnologies permet fer alhora una visita física i virtual per la història de Calafell. A més, també s’han fet obres a l’interior del Castell, per millorar la seva accessibilitat. En aquest sentit, s’han instal·lat unes passarel·les que han permès dibuixar un circuit molt fàcil de seguir per al visitant, i que també inclou un parell de miradors des d’on es gaudeix d’unes vistes excepcionals de tot el municipi. «Les obres de millora i les activitats complementàries que s’han dut a terme, han donat els seus fruits», afirma Sandra Suàrez, regidora de Cultura i Ensenyament de l’Ajuntament de Calafell.

A això cal afegir que enguany el Festival Terra Ibèrica, que té lloc a la Ciutadella de Calafell, s’ha fet al juliol, en comptes de l’agost. «Aquest canvi de dates també ha contribuït a augmentar l’afluència de visitants al jaciment històric durant l’estiu», explica Sandra Suàrez.