El Museu del Port rep una cessió de fotografies de la dècada dels anys 30

Són una cinquantena d’instantànies, propietat de la família del comentarista esportiu Trifó Bas, sobre l’afició a l’esport del rem a Tarragona

Per . Actualitzat el

Xavier Bas, fill del comentarista esportiu del Diari de Tarragona als anys 1930, Trifó Bas, ha fet donació d’una cinquantena de fotografies en blanc i negre al  Museu del Port de Tarragona. L’acte de signatura de la cessió s’ha realitzat  aquest migdia amb la presència del president del Port de Tarragona Josep  Andreu i Xavier Bas.

La temàtica de les fotografies és de caire esportiu i relacionada, bàsicament,  amb les cròniques que va redactar sobre el Campionat d’Europa de Rem que  es va dur a terme a Berlin l’agost de l’any 1935. En l’esmentat campionat hi  participaven els remers tarragonins Martínez, Prat, Bové, Eduard Serres entre  d’altres amb el capità de rem Miles Dalmau, que els acompanyava en qualitat  de delegat. Altres fotografies ens mostren remers del Reial Club Nàutic de Tarragona  entrenant al nostre port, així com imatges del propi Trifó Bas exercint la  natació, el rem o participant amb l’equip de waterpolo del mateix club.