La Conselleria de Salut cedeix i obrirà 24 hores l’Hemodinàmica de Tarragona

Boi Ruiz visitarà Tarragona el pròxim 29 de gener amb el compromís d’anunciar la data definitiva de l’ampliació de l’horari del servei a Joan XXIII

Per . Actualitzat el

La Generelitat de Catalunya ha enviat un comunicat aquest dimarts anunciant que el pròxim dia dijous 29 de gener el conseller de Salut, Boi Ruiz, baixarà fins a Tarragona per anunciar la data definitiva d’obertura del servei d’Hemodinàmica de Tarragona les 24 hores del dia. En comunicat, que porta per títol «Anunci de l’ampliació a 24h del servei d’hemodinàmica a Tarragona», s’informa que el conseller, acompanyat del delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, i del delegat de les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, es reunirà amb alcaldes dels municipis que tenen hospital al seu terme, amb responsables dels serveis sanitaris a Tarragona i Terres de l’Ebre, així com amb els presidents dels col·legis professionals de metges i d’infermeria, per anunciar la data d’ampliació a 24h del servei d’hemodinàmica de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. La reunió es farà a les 17.30h a la seu de la Delegació del Govern a Tarragona.

L’obertura del Servei d’Hemodinàmica les 24 hores del dia tots els dies de l’any era un dels objecitus marcats per la Regió Sanitària de Tarragona per aquest 2015. Tot i que en un principi no hi havia un termini establert per a la implantació de l’horari ininterromput de servei, la recent mort d’un veí de Torreforta durant el seu trasllat a Barcelona, en estar tancat el servei de Joan XXIII (que només treballa de 8 a 20h), ha accelerat els esdeveniments. Entitats del territori havien anunciat mobilitzacions cada dissabte al matí fins a l’obertura de la unitat les 24 hores del dia. Caldrà veure si amb aquest anunci de la conselleria de Salut, que fixarà data d’obertura quan visita Tarragona a finals de mes, és suficient perquè els promotors de les mobilitzacions decideixin desconvocar-les.