La Generalitat avança que la unitat d’Hemodinàmica s’obrirà les 24 hores «en setmanes»

Ho ha anunciat el Delegat Joaquim Nin. Entretant, entitats de la ciutat es manifestaran cada dissabte fins que el servei de Joan XXIII estigui operatiu totes les hores del dia

Per . Actualitzat el

El Delegat del Govern de la Generalitat, Joaquim Nin, ha anunciat que el conseller de Salut, Boi Ruiz, visitarà Tarragona abans que acabi el mes de gener per informar de l’obertura les 24 hores del dia de la Unitat d’Hemodinàmica de l’Hospital Joan XXIII, en funcionament actualment de 8 del matí a 8 del vespre, fet que obliga a traslladar a Barcelona els casos d’infart que es produeixen a la nit que requereixen una angioplàstia. El delegat va fer declaracions davant dels mitjans de comunicació després de l’enrenou generat per la mort a principis de setmana d’un conegut farmacèutic de Torreforta durant el seu trasllat de l’Hospital Joan XXIII cap al Bellvitge ja que el codi infart per atendre el cas es va activar quan la Unitat d’Hemodinàmica del centre tarragoní ja estava a punt de tancar.

Nin no ha posat data, fet que li correspon al conseller de Salut, però ha parlat de «setmanes» per tal que el servei, tal com reclama el territori, estigui operatiu les 24 hores del dia els 365 dies de l’any. En un any i mig, el fet que a la nit es servei estigui tancat ha obligat a derivar a la capital catalana un total de 80 casos.

Entretant, la Coordinadora d’Entitats de Tarragona i la Plataforma en Defensa de la Salut Pública iniciaran mobilitzacions cada dissabte pels carrers de la ciutat, segurament des de la farmàcia de Torreforta fins a l’Hospital Joan XXIII, per exigir l’ampliació immediata de l’horari del servei. Tarragona no és l’única província on la Unitat d’Hemodinàmica està tacada a les nits. Els pacients de Girona i Lleida també han de ser derivats a Barcelona perquè passa el mateix.

Aquest dijous a la seu de la Coordinadora d’Entitats, a Torreforta, hi ha prevista una trobada entre les entitats mobilitzades i diferents representants polítics del consistori tarragoní per tal d’unificar veus reclamant les 24 hores de servei de la unitat.